E.g., 12/15/2018
E.g., 12/15/2018

Master Schedule

Conference Schedule 2017
Pre-Conference
Sunday 26 March 2017
10:00-16:00

Canal and Walking Tour of Amsterdam

Pre-registration required

city tour
13:00-17:00

Pre-conference ISEO Workshop

Chris Raulf (Boulder SEO Marketing)

Workshop - pre-registration required
14:00-16:00

memoQ Summit

Please pre-register

Meeting
16:00-18:00

Memsource User Meet-Up

Please pre-register

Meeting
17:00-17:45

Orientation for New Members and First-Timers

All "newbies" welcome

Reception
18:00-19:30

Welcome Reception

The official start of the conference

Reception
Day One
Monday 27 March 2017
9:00-10:30

Welcome and Keynote Address

TBD

Keynote
11:00-11:40

How to Survive the Threat of Success: Sustainably Managing Organizational Growth

Elzbieta Petlicka (Venga Global)

Short Talk (40 min) - Executive leadership and operations

think! Interpreting Keynote:  Yes, Let's Change. But You Go First!

Ewandro Magalhães

Short Talk (40 min) - Think! Interpreting

Can M&A Replace Your Sales Force?

Kimon Fountoukidis (Argos Multilingual)

Short Talk (40 min) - Sales and marketing strategies for LSPs

In-house vs. Outsourced: Leverage the Best of Both Worlds

Márcia Fervienza (VMWare AirWatch)

Short Talk (40 min) - Buyer/Client-side focus
11:50-12:30

Selling Translation Online: Steps for Success

Claudia Di Lorenzo (Translated)

Short Talk (40 min) - Sales and marketing strategies for LSPs

The New Frontier for Machine Translation: The Neural Frontier

John Tinsley (Iconic Translation Machines)

Short Talk (40 min) - Language technology

Translation in a Continuous Delivery DevOps World

Steven Atkin (IBM)

Short Talk (40 min) - Language technology

Developing Your Leadership Style

Jonathan Bowring (Riversight Ltd.)

Short Talk (40 min) - Executive leadership and operations
14:00-14:40

See It to Believe It! Leverage Numbers to Convey the Business Impact of Localization

Alessandra Binazzi (Alessandra Binazzi Consulting)

Short Talk (40 min) - Buyer/Client-side focus

Pitch Perfect: How to Create a Killer Sales Presentation

Steve Chu (Treehouse Strategy) and Ioannis Kassios (Technografia)

Short Talk (40 min) - Sales and marketing strategies for LSPs

Embrace the Scrum: An Agile Way of Translating

Yumke Kaptein (Concorde)

Short Talk (40 min) - Executive leadership and operations
14:50-15:30

Are You Ready for the Future? Elements of Future-oriented Growth Strategies

Clio Schils

Short Talk (40 min) - Executive leadership and operations

A Cure Without a Disease? Sustainability in Interpreting Technology Solutions

Hélène Pielmeier (Common Sense Advisory)

Short Talk (40 min) - think! Interpreting

MT: A Report from the Engine Room

Torben Dahl Jensen, Steffen F. Karlsen, and Jesper O. Andersen (TextMinded A/S)

Short Talk (40 min) - Language technology

From Blockade to Business Partner:  Achieving Versatile Enterprise Globalization

Patricia Doest and Karen Loughrey (Spil Games)

Short Talk (40 min) - Buyer/Client-side focus
16:00-17:30

Unconference: Client/Buyer Special Interest Group

Alessandra Binazzi (Alessandra Binazzi Consulting) and Marcus Danei (SAP)

KnowledgeFest (90 min) - Buyer/Client-side focus

Workshop: Introduction to Coaching as a Management Skill

Jonathan Bowring (Riversight Ltd.)

Workshop (90 min) - Executive leadership and operations

Speed Networking

Structured Networking (90 min) - Please pre-register
18:30

GALA Dinner

Het Scheepvaartmuseum - The National Maritime Museum
Day Two
Tuesday 28 March 2017
9:00-10:30

Implementation of Advanced Arabic Language Technologies

Dr. Majd Abbar (Qatar Computing Research Institute)

Master Class (90 min) - Language technology
9:00-9:40

Differentiate Through Publishing

David Utrilla (US Translation Company)

Short Talk (40 min) - Sales and marketing strategies for LSPs

Cloud-based Interpretation Management Systems and Interpretation Delivery Systems

Dieter Runge and Bryan Forrester (Boostlingo LLC)

Short Talk (40 min) - Think! Interpreting

Localizing Microsoft Office: Supply Chain Implications of Continuous Localization Models

Irene Cormican (Microsoft), Ivan Lukavsky (Moravia)

Short Talk (40 min) - Executive leadership and operations
9:50-10:30

Virtual Sales Teams: Fortune or Failure

Inge Boonen (Arancho Doc Group)

Short Talk (40 min) - Sales and marketing strategies for LSPs

Office Rivalry: Employing Coopetition to Raise Performance Among Globally Dispersed Subsidiaries

Jeremy Coombs (MultiLing)

Short Talk (40 min) - Executive leadership and operations

We Are Not Translators: Rebranding the Role of In-house Linguists

Patrick Nunes (Rotary International)

Short Talk (40 min) - Buyer/Client-side focus
11:00-12:30

Challenges in Web Localization for Corporations and Language Service Providers

Daniel Zielinski and Vanessa Busse (Loctimize GmbH)

KnowledgeFest (90 min) - Language technology

Sales and Operations: How to Play on the Same Team

Véronique Özkaya (Xplanation), Inbal Amir Cohen (MGS Language Services)

KnowledgeFest (90 min) - Sales and marketing strategies for LSPs
11:00-11:40

Performing Error Review Using the DQF-MQM Harmonized Error Typology

Dace Dzeguze (TAUS)

Short Talk (40 min) - Language technology

Case Study: Creating a Remote Interpreting Unit for Education City (Qatar)

Nada Melhem (TII Hamad Bin Khalifa University)

Short Talk (40 min) - think! Interpreting
11:50-12:30

Size Matters! Exploring Big Questions on Change, Innovation, and Success from a Small LSP's Point of View

Burckhardt Rueffer and Miguel Sevener (BeatBabel)

Short Talk (40 min) - Executive leadership and operations

Promoting Interpreting Expertise Amidst Commoditization and Cost Reductions

James Anderson (Linguali)

Short Talk (40 min) - think! Interpreting
12:30-13:30
13:30-14:00

Annual Conference Delegate Photo

A happy conference tradition

photo op
14:00-15:30

The Case for Connectivity: TAPICC Standards Initiative

Klaus Fleischmann and Serge Gladkoff (GALA), David Filip (ADAPT Centre at TCD)

Workshop (90 min) - Language Technology

Mentoring Matters: A Career Development Workshop

Silvia Avary, Helena Johansson, Stefania Russo, Maria de Arriba (Women in Localization)

Workshop (90 min)

Continuous Delivery: Global Content at Top Speed

Dave Ruane (Xplanation)

KnowledgeFest (90 min) - Buyer/Client-side focus
16:00-17:15

Plenary Session, Film Fest, Rising Star Awards

GALA Board, Aimee Ansari (Translators Without Borders) and Special Guests

plenary session
17:15-18:15

Happy Hour

social/networking
18:00-23:00

Wordbee Users' Meeting

Wordbee Executive Team

all are welcome - please pre-register
Day Three
Wednesday 29 March 2017
8:00-9:30

Breakfast and Annual GALA Business Meeting

GALA Board and Staff

All are welcome - pre-registration is required
9:30-11:00

The 6 Immutable Laws of Selling Language Services

Anne-Marie Colliander Lind (Inkrea.se Consulting AB), Renato Beninatto (Selling in America)

Master Class (90 min) - Sales and marketing strategies for LSPs
9:30-10:10

Mapping Your Enterprise Globalization Strategy

Alessandra Gobbi (NetApp) on behalf of Women in Localization

Short Talk (40 min) - Buyer/Client-side focus

Machine Project Management

Dominik Radziszowski and Andrzej Nedoma (XTRF Management Systems)

Short Talk (40 min) - Language technology
10:20-11:00

Ecommerce Localization: Managing 60,000 Product Descriptions and 20,000 Updates a Year

Konstantin Dranch (Memsource), Fabian Lauer (Tennispoint.de)

Short Talk (40 min) - Buyer/Client-side focus

Interpreting in a Crisis:  Lessons Learned in Greece

Rebecca Petras (Translators Without Borders)

Short Talk (40 min) - think! interpreting
11:30-12:30

Closing Keynote

István Lengyel

keynote
Day Four
Thursday 30 March 2017
10:00-16:00

Bike Tour to the Rijksmuseum

Pre-registration required

city tour
BACK TO TOP